021.311.40.46 / 0741.990.365


1 Renuntarea la Cumparare si Returnarea produselor

 

Cumpărătorul poate renunţa la produsele achiziţionate din magazinul online ELECTROCASNICEDISCOUNT.RO (Vanzatorul), fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.


Cheltuielile de returnare sunt suportate de cumparator (cu exceptia situatiilor prevazute la punctul 2). 

Taxa de returnare este de 25 RON, in cazul in care cumparatorul doreste returnarea produselor prin curierul nostru.

 

 

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si murdarie sau interventii neautorizate, etc.


Conform art.14 alin. 3 din O.U.G Nr.34/2014, cumparatorul ( consumatorul) este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Un produs returnat care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, matuiri, urme de folosire excesiva sau murdarie necesita interventii specifice pentru a fi readus la starea initiala, cum ar fi: curatare profesionala, inlocuire componente, filtre sau accesorii. Costurile acestor acestor interventii vor fi suportate de cumparator, si pot varia dupa caz, intre 5% si 20% din valoarea produsului.


 

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii ELECTROCASNICEDISCOUNT.RO de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract si acceptarea returului, intr-un cont bancar.

ELECTROCASNICEDISCOUNT.RO va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat, in cazul in care ELECTROCASNICEDISCOUNT.RO nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul


Pentru a beneficia de returul produselor conform Ordonantei de Urgenta 34/2014, trebuie completat formularul de retur disponibil pe site-ul electrocasnicediscount.ro, cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data ridicarii/primirii produsului. Formularele completate dupa aceasta perioada nu sunt luate in considerare. De asemenea produsul trebuie sa intre in posesia noastra cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data receptionarii lui de catre cumparator.Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.


Returul produselor se poate face prin curier sau venind direct la sediul ELECTROCASNICEDISCOUNT.RO, dar nu inainte de a completa formularul de retur si a primi acceptul din partea noastra.

 

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

 
CERERILE DE RETUR SE FAC PRIN COMPLETAREA FORMULARULUI DE RETUR pus la dispozitie pe fiecare pagina a site-ului nostru, in footer.
 

Va rugam ca in momentul expedierii sau cand va prezentati la sediul NOSTRU , coletul sa contina urmatoarele documente/date:

1. Copie dupa factura

2. Certificatul de garantie al produsului in original

 

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele comandate online sau telefonic si livrate prin curier.

 

Cumpărătorul nu va demara returnarea fizică a produsului inainte ca Vanzătorul să proceseze solicitarea și să ii furnizeze detaliile necesare returului.

 

Vanzătorul are dreptul să solicite daune interese Cumpărătorului, in condițiile legislației aplicabile, atunci cand consideră că acțiunile Cumpărătorului au fost cu rea intenție. Vanzătorul iși rezervă dreptul să refuze returul in cazul in care Cumpărătorul abuzează de politica privind renunțarea la cumpărare.

 

 

2. Cumpărătorul poate refuza schimbarea produsului primit si sa solicite returul produselor achiziţionate si rambursarea contravalorii produsului acizitionat din magazinul online ELECTROCASNICEDISCOUNT.RO, cheltuielile de retur fiind suportate de vanzator (ELECTROCASNICEDISCOUNT.RO), in urmatoarele situaţii:

 

Produsele sunt neconforme cu specificaţiile de pe site

Dacă produsul comandat se dovedeşte a nu fi conform cu specificaţiile din oferta ELECTROCASNICEDISCOUNT, trebuie sa semnalati incidentul Vanzătorului In maxim 24 de ore. Cumpărătorul poate solicita returnarea acestuia in vederea inlocuirii lui sau a rambursării integrale a contravalorii.

 

 

Produsele s-au livrat eronat de către Vanzător

In cazul livrării unui alt produs sau in alta cantitate, trebuie sa semnalati incidentul Vanzătorului In maxim 24 de ore pentru a rezolva incidentul. Dacă produsul nu mai este pe stoc, Cumpărătorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrală a contravalorii.

 

Produsele se dovedesc nefunctionale in primele 48 de ore de la recepţia lor

Dacă produsul primit se dovedeste nefunctional in primele 48 de ore de la receptia efectivă - ridicarea de la sediul Vanzătorului sau receptia prin curier. Cumpărătorul poate reclama acest lucru si solicita returnarea produsului in acest termen, in vederea inlocuirii cu un produs nou. Dacă produsul nu mai este pe stoc, Cumpărătorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrala a contravalorii.

 

Returnarea produsului se va face in termenul legal conform O.U.G Nr.34/2014, in ambalajul original, cu toate accesoriile și/sau consumabilele aferente. Toate componentele produsului NU trebuie să prezinte urme de deteriorare, de uzură sau de consum.


Mai multe detalii legate de renuntarea la cumparare conform O.U.G Nr.34/2014 puteti vedea prin click AICI. Pentru a vizualiza documentulcomplet vizitati sit-ul ANPC la adresa https://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdfspacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.
Declar ca am varsta legala (peste 18 ani)
Contact
Detalii de contact
Tel fix: 021.311.40.46
Mobil: 0741.990.365
Email: contact@electrocasnicediscount.ro
Website detinut de Web Deals S.R.L., CIF: RO36695928 Reg.Com: J40/14367/2016